Nezaustavljivi Mbappe i fantastični Messi donijeli PSG-u preokret protiv St. Etiennea

Parižani pobijedili sa 3:1

Nezaustavljivi Mbappe i fantastični Messi donijeli PSG-u preokret protiv St. Etiennea

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras su nakon preokreta na svom terenu pobijedili St. Etienne sa 3:1 u okviru 26. kola francuske Ligue 1.

PSG nije baš najbolje otvorio večerašnji meč na Parku Prinčeva jer su gosti u 16. minuti uspjeli da dođu do prednosti.

Danilo je napravio veliku grešku na vrhu kaznenog prostora kada mu je Bouanga ukrao loptu koji je uspio da savlada Donnarummu za 1:0 i vodstvo St. Etiennea u Parizu.

No, tada je PSG krenuo po preokret i kontrolisao je stvari na terenu. Nakon nekolio propuštenih prilika domaći tim je u 42. minuti uspio da se vrati u meč i poravna rezultat na 1:1.

Messi je sjajno asistirao za Mbappea koji je odlično uspio da pogodi mrežu gostujuće ekipe za poravnanje rezultata.

PSG je već u 48. minuti došao do potpunog preokreta. Večeras sjajni Messi ponovo je bio asistent, a Mbappe po drugi put na meču matira golmana gostujućeg tima za 2:1 i preokret svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Parižani su pitanje pobjednika riješili već u 52. minuti. Ovaj put Mbappe je uspio da upiše asistenciju, a Danilo se iskupio za grešku iz 16. minute i pogodio je za 3:1 što je bio i konačan rezultat večerašnje utakmice.

PSG je učvrstio svoje mjesto na prvom mjestu sa 62 boda i ima čak 16 bodova više od drugoplasirane Nice. St. Etienne je ostao na 16. mjestu sa 22 osvojena boda.

Top Komentari

Goran86
Buranija
2 7
Sars33
Jadni ste ako uzdizete PSG u farmerskoj ligi... :l
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti