Disciplinska komisija NFSBiH kaznila FK Velež

Prethodno im je izrečena opomena

Disciplinska komisija NFSBiH kaznila FK Velež

Haris Zilić

Održana je Disciplinska komisija NFSBiH.

Za SportSport.ba potvrđeno je da je FK Velež Mostar kažnjen zbog kršenja COVID protokola na utakmici protiv Sarajeva.

Zbog slične situacije mostarskom klubu je prethodno izrečena opomena.

Prema neslužbenim informacijama mostarski klub će biti kažnjen sa 3.000 KM.

Velež igra sjajno u drugom dijelu sezone i imaju realne šanse da naredne sezone zaigraju u Evropi, ali nije isključena ni borba za titulu, obzirom da za liderom Sarajevom zaostaju četiri boda.

Upravo je Velež u derbiju savladao Sarajevo rezultatom 1:0 i dodatno "zakuhao" borbu u vrhu tabele PLBiH.

U 27. kolu Rođeni će dočekati Krupu i imaju finu priliku da dodatno poprave bodovni saldo i još više se uključe u borbu za vrh tabele. Nakon duela protiv Krupe Velež očekuju četiri meča koja će i odrediti sudibnu izabranika Feđe Dudića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dočekat će Borac, zatim ide gradski derbi protiv Zrinjskog, dočekuju Željezničar i onda idu u goste Tuzla Cityu.

U posljednja dva kola, Velež će dočekati Slobodu, onda gostovati i ekipi FK MLadost DK, a obzirom da se pomenute dvije ekipe bore za opstanak, Rođeni će sigurno i u tim duelima imati težak zadatk da dođu do bodova.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tu kaznu i sve moguce kazne Velezu placa i platit ce diaspora, da nije dijaspore i njenih finansija ne bi bilo ni Veleza, to jest ne bio Velez gdje sada, jedini klub u BH premijer ligi koji opstaje finansijski na racun dijaspore to je Velez, pitam se gdje je ta dijaspora i njena finansijska pomoc kad je FK Sloboda, FK Sarajevo, FK Zeljeznicar i FK Celik u pitanju, nema ih nigdje, a vamo kao navodno navijaju za svoje klubove. Eto jedna interesantna tema "Dijaspora i njena pomoc za klubove BH premijer lige" za debatu koju moze otvoriti sportsportba.
2 10
Mackintosh
1. FKS, 2. FKB, 3. FC Zrilež Venjski, 4. NK Lištica...
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi