U Klisu nikada neće zaboraviti ono što je Velež uradio: "Vječno ćemo vam biti zahvalni"

Oglasili se na Facebooku

U Klisu nikada neće zaboraviti ono što je Velež uradio: "Vječno ćemo vam biti zahvalni"

E. Čaušević

Fudbaleri Klisa ove sezone napravili su historijski rezultat za ovaj klub jer su uspjeli da dođu čak do polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Klis je i ove sezone pokazao kvalitet i uspio je da dođe čak do polufinala Kupa što je historijski podvig za ekipu iz Buturović Polja. Ipak, oni su zaustavljeni u polufinalu jer je Borac bio bolji u dvomeču sa ukupnih 6:2.

Banjalučani su u prvoj utakmici na svom terenu prije dvije sedmice uspjeli da pobijede sa 4:1 i već tada je bilo jasno da su jednom nogom u finalu Kupa naše zemlje.

Današnji revanš igrao se u Mostaru na stadionu Rođeni jer stadion u Buturović Polju nije ispunjavao uslov za ovu fazu Kupa BiH. Borac je u revanšu slavio sa 2:1 i nakon deset godina plasirao se u finale.

Međutim, u ovoj priči odličan potez napravio je i mostarski Velež koji je bez problema pristao da Klis revanš meč igra na stadionu Rođeni i tako nastavi svoju bajku u Kupu BiH.

Iz Klisa su danas odlučili da se zahvale Veležu na svemu i direktoru ovog kluba Džemilu Šoši uručili su poseban poklon. Oni su kombinovali dresove Klisa i Veleža i napravili poseban poklon za Rođene koji je pred početak utakmice dobio Šoše.

Oglasi

No, u klubu iz Buturović Polja se nisu zaustavili na tome jer su oglasili nakon utakmice na zvaničnoj Facebook stranici kako bi se još jednom zahvalili Veležu i poručili su da taj potez Rođenih nikada neće zaboraviti.

"FK Klis Buturović - Polje još jednom zahvaljuje FK Velež Mostar na nesebičnoj pomoći u organizaciji današnje utakmice protiv FK Borac Banja Luka. Fazla, Anes, Džemil, oružari, čistačica i ostali članovi Veleža koji su nam bili na usluzi posljednjih 10-ak dana, vječno ćemo vam biti zahvalni.

Pohvale zaslužuje i dvojac No1 - Sportska oprema Samir i Semir koji su glavni "krivci" za izradu kreativnog poklona koji smo uručili mostarskom velikanu. Neretva hladna, Stari most, Velež i RAja", saopštili su iz ovog kluba nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Klis je u šesneastini finala izbacio Unis pobjedom od 6:2, dok su u osmini finala pobijedili Velež iz Nevesinja sa 2:0. U četvrtfinalu su igrali protiv Zvijezde 09 i pobijedili su sa 1:0, te su napravili historijski uspjeh plasmanom u polufinale.

Međutim, u polufinalu zaustavio ih je banjalučki Borac koji će u finalu ovog takmičenja igrati protiv Sarajeva.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

djenanj
Velez je uvijek iskazivao postovanje i gostoprimstvo za one koji to zasluzuju. Nista novo za Velez ali lijep gest u ovom danasnjem sivilu koje nas okruzuje. Respekt !!!
9 0
Jakako
Bravo Velež i lijep gest i poklon Klis ?
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi