"N/FSBiH mora naći dio novca za centar"

Eva Pasquier završila posjetu

"N/FSBiH mora naći dio novca za centar"

Predstavnica FIFA Eva Pasquier završila je posjetu N/FSBiH u okviru koje je obišla i Trening centar koji se gradi u Zenici.

Nakon obilaska, Pasquier je održala i sastanak sa Komitetom za normalizaciju.

"Juče sam bila u posjeti i stvarno sam se iznenadila obimom posla koji je urađen. Nisam to očekivala, a posebno kad su mi izvođači napomenuli da bi do kasne jeseni mogli završiti. Međutim, postoji problem jer je budžet limitiran tako da pored finansijske podrške od strane FIFA/UEFA i N/FSBiH kroz svoje marketinške aktivnosti mora naći način da se obezbijede dodatna sredstva kako bi kompletan projekat izgradnje Trening centra bio realizovan", rekla je Pasquier.

Pored ovoga, na sastanku se razgovaralo i o akcionom planu implementacije Statuta te je donesena odluka da je rok za usklađivanje satatuta entitetskih saveza 31.08.2011. a kantonalni i područni savezi imaju rok do 30.09.2011. da završe procedure.

Sve ovo mora biti detaljno razrađeno u „mapi puta“ koja će se predočiti FIFA/UEFA, zajedno za planom finansijske konsolidacije N/FSBiH, te narednim koracima koji će se poduzeti u reorganizaciji administracije N/FSBiH.

Rudi Zavrl kao specijalni izvjestilac FIFA/UEFA je napomenuo da se u proteklom periodu nagomilalo dosta problema koje Komitet za normalizaciju sada mora rješavati kako bi se moglo razgovarati o onom što treba biti u prvom planu, a to je fudbal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.