N/FSBiH mora učiniti sve da Halilović postane Zmaj

Mladi vezista se ne želi još odlučiti

N/FSBiH mora učiniti sve da Halilović postane Zmaj

Adnan Beganović

Rat je počeo! Ko će na kraju pobijediti? Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ili Nogometni savez Hrvatske.

Naravno, znate za koga se ovaj rat vodi. Njegove ime je Alen Halilović i on je jedan od najtalentovanijih evropskih igrača.

Rođen je i odrastrao je u Zagrebu, loptu je naučio šutati u zagrebačkom Dinamu, no njegovo porijeklo je bosanskohercegovačko i čelnici našeg Saveza moraju učiti sve što je u njihovoj moći kako bi mladog fudbalera Dinama nagovorili da obuće dres reprezentacije za koju je u krajnjem slučaju nastupao i njegov otac, Sejad Halilović.

Ako u tome ne uspiju, odnosno ako mladi Halilović zajedno sa svojom porodicom odluči da igra za Hrvatsku, lakše ćemo podnijeti taj gubitak jer barem smo pokušali, a ne kao u nekim ranijim vremenima kada smo igrače gubili bez ispaljenog metka.

Za koga će Halilović igrati u ovom trenutku se doista ne zna, a u prilog ovoj tvrdnji idu i njegove izjave koje je dao za SportSport.ba prije nešto više od mjesec dana, kao i ona koju je jučer dao zagrabačkim Sportskim novostima.

"To mi trenutno ne predstavlja veliki teret, jer kad dođe vrijeme za to, tada ću razmišljati o tome", prije nešto više od mjesec dana istakao je Halilović u razgovoru za naš portal, dok je za Sportske novosti jučer izjavio:

"Hrvatska ili BiH? Ta priča mi jako smeta. Ne treba me stalno time opterećavati. Imam šesnaest godina i još najmanje dvije godine da odlučim za koju ću reprezentaciju igrati."

Dakle, ništa nije izgubljeno, na potezu su čelnici našeg Saveza, koji, ponavljamo, ne smiju odustati od borbe za Alena Halilovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.