NFSBiH: Pomoć za klubove svih rangova takmičenja

"Možemo biti zadovoljni onim što smo do sada uradili"

NFSBiH: Pomoć za klubove svih rangova takmičenja

NFSBiH je danas saopštio da je u proteklom periodu klubovima svih nivoa takmičenja podijelio sredstva koja su pristigla iz UEFA-e. Riječ je o sredstvima namijenjenim prevladavanju posljedica nastale štete izazvane pojavom koronavirusa i pandemijom COVID-19 u svijetu.

O kakvoj se konkretno pomoći radi za zvanični sajt NFSBIH govorio je generalni sekretar Adnan Džemidžić.

"NS/FS BiH, kako je ranije najavljivano, protekle sedmice je svim klubovima m:tel Premijer lige BiH, klubovima entitetskih takmičenja 1. lige Federacije BiH i 1. lige Republike Srpske dostavio sredstva koja su pristigla iz UEFA. Sredstva su distribuirana u skladu sa odlukom Izvršnog odbora NS/FS BiH. Takođe, za niže organizacione nivoe su podijeljeni dezinfekcioni setovi, koji su Premijerligašima i klubovima entitetskih liga uručeni prije 1. kola njihovih takmičenja", rekao je Džemidžić, pa dodao:

"NS/FS BiH je u cijelosti ispunio sve obaveze prema klubovima. Umjesto planiranih sredstava za dezinfekcione tunele urađena su serološka testiranja u klubovima, članovima nižih rangova takmičenja. Na taj način smo ispunili sve što smo obećali klubovima svih rangova takmičenja i entitetskim savezima u vidu finansijske i materijalne pomoći. Možemo biti zadovoljni onim što smo do sad uradili, jer je sva pomoć stigla na lice mjesta u materijalnom obliku, a finansijska pomoć je prošle sedmice bila na računima entitetskih saveza i klubova. Savez će i dalje nastaviti da pomaže sve organizacione nivoe takmičenja u skladu sa svojim mogućnostima, prema odlukama Izvršnog odbora".

Top Komentari

Hole12
Koliko ste samo love između sebe podijelili? Klubovima dajete mizerne cifre, ne borite se za njih kod UEFE, mlade talente tjerate. Ništa niste dobro uradili od rata na ovamo!
4 0
enko
Jadan je onaj koga vi pomazete.podijelio begic terene sa umjetnom travom za uslugu clanovima izvrsnog odbora koji su ga proglasili pocasnim
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti