N/FSBiH: Već od proljeća želimo implementirati mixed zone na stadionima Premijer lige
Iz Asocijacije sportskih novinara žele da se omogući normalan rad bh. novinarima na terenima klubova u Premijer ligi BiH, a danas je stigao i odgovor iz N/FSBiH. Foto: Ilustracija

Odgovorili na molbu Udruženja sportskih novinara

N/FSBiH: Već od proljeća želimo implementirati mixed zone na stadionima Premijer lige

E. Čaušević

Asocijacija sportskih novinara Federacije Bosne i Hercegovine prije nekoliko dana uputila je pismo N/FSBiH sa molbom da se u Premijer ligi BiH uvedu obavezne mixed zone, a danas je stigao i odgovor iz Saveza.

Ovaj prijedlog poslan je da bi se omogućio normalan rad sportskih novinara, te dodatno digla popularnost Premijer lige BiH, ali i na daj način pratili UEFA-ini standardi. Sada je na Savezu da pokuša usvojiti ovu molbu, te da u što skorijem roku uvede mixed zone na stadione u našoj zemlji što se tiče Premijer lige BiH.

Odgovor Saveza na ovu molbu stigao je nekoliko dana kasnije jer su imali mnogo obaveza što se tiče reprezentativnih nastupa naših selekcija u protekle dvije sedmice. Iz Saveza su poručili da nemaju ništa protiv uvođenja mixed zone i da će to sigurno našu ligu podići na jedan viši nivo.

Izvršni direktor za sport N/FSBiH, Elmir Pilav, nedavno je za SportSport.ba izjavio da je ova incijativa za svaku pohvalu, te da on ne vidi razlog zašto to ne bi bilo prihvaćeno. Slično obrazloženje stoji i u zvaničnom saopštenju Saveza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imajući u vidu da je u jesenjem dijelu prvenstva BHT PL BiH 2018/19 ostalo još jedno neodigrano kolo, ovaj prijedlog, te način implementacije istog (imajući u vidu i infrastrukturne uslove svakog od klubova) će biti razomotren na zajedničkom sastanku sa klubovima, a isti ćemo nastojati implementirati već od proljetnog dijela prvenstva BHT PL BiH 2018/19", navodi se u odgovoru N/FSBIH Asocijaciji sportskih novinara.

Top Komentari

king11
šta je mixed zona
10 0
Chwilla
Vama iz govnagovna.ba je taraba na svim stadionima, sem na lavoru. Vi hocete mix zonu, mrs bagro nepismena!
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi