Od drugog dijela sezone mixed zone u Premijer ligi?

Pilav pohvalio prijedlog

Od drugog dijela sezone mixed zone u Premijer ligi?

A. Beganović

Prije nekoliko dana Asocijacija sportskih novinara Federacije Bosne i Hercegovine uputila je pismo NFSBiH sa molbom da se i u Premijer ligi BiH uvedu obavezne mixed zone.

Iz Asocijacije sportskih novinara su između ostalog naveli da bi se na taj način omogućio normalan rad sportskih novinara, dodatno popularisala domaća liga i do kraja prihvatili UEFA-ini standardni.

Naravno, o svemu će na kraju svoj sud dati Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, no ako je suditi po izjavi Direktora sektora za sport, Elmira Pilava, od početka drugog dijela sezone novinari će imati priliku da kao i u svim zemljama po završetku utakmice čuju šta imaju reći akteri.

"Prije svega bih pohvalio inicijativu. Mislim da se radi o da tako kažem dobrom prijedlogu. Ne vidim razlog zbog kojeg ne bi bio prihvaćen", za SportSport.ba je istakao Pilav.

"Mi smo već uveli te neke UEFA-ine standarde i želimo da idemo tim putem. Naravno, na pauzi ćemo razgovarati i sa klubovima. Svima nam je u cilju da na jedan viši nivo podignemo klupski fudbal, a i ovo je jedan od načina", dodao je Pilav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti