Ni gubitak sina ga nije spriječio da pobijedi United!

Nevjerovatna priča iz Engleske

Ni gubitak sina ga nije spriječio da pobijedi United!

Život ponekad piše nevjerovatno tužne priče, a žrtva jedne takve bio je fudbaler Bournemoutha Harry Arter.

Ovaj 25-godišnjak je jučer sudjelovao u senzacionalnoj pobjedi dojučerašnjeg drugoligaša nad Manchester Unitedom, iako je prije samo tri dana ostao bez tek rođenog sina.

Arterova supruga se porodila u četvrtak, a umjesto da svi budu sretni, desila se prava tragedija i dječakovo srce je prestalo kucati.

Trener Bournemoutha Eddie Howe je nakon pobjede protiv jednog od najslavnijih engleskih klubova otkrio zanimljiv detalj, nakon kojeg je postalo jasno koliko je Harry Arter mentalno snažan.

"Znam kroz kakav je pakao Arter prošao prije samo dva dana, ali je moj fudbaler insistirao da ga uvrstim u tim. Pokazao je koliko je jak i ponosan sam na njega. Jako mi je žao zbog tragedije, ali to je život. Svi smo uz njega i njegovu porodicu", izjavio je trener Bournemoutha na press konferenciji nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako je Arteru neka utjeha, njegov tim je slavio rezultatom 2:1, pa je makar na određeno vrijeme mogao mislima pobjeći od nesretnog događaja koji će na njemu ostaviti neizbrisiv trag do kraja života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.