Ni Payet nije očekivao ponudu koju je dobio
Foto: EPA

Marseille ga želi nazad

Ni Payet nije očekivao ponudu koju je dobio

Midhat Šljivak

Zvijezda West Hama Dimitri Payet dobio je pomalo neočekivanu ponudu za nastavak karijere.

Njegov nekadašnji tim ekipa Marseillea, želi ga ponovo u svojim redovima, pa su Čekićarima spremni ponuditi 40 miliona eura za njegove usluge.

Marseille pokušava izgraditi izuzetno jak tim, koji bi na početku vodio bitku za titiulu u Francuskoj, a zatim bi pokušali nešto i u evropskim takmičenjima.

Trener ovog tima Rudi Garcia je predao listu igrača koje želi vidjeti na Velodromeu, a među njima se nalazi i Payet, koji je dvije godine nosio dres Marseille.

Uprvo je 2015. godine iz ovog tima stigao u West Ham, koji ga je platio 15 miliona eura, a sada su spremni da ga vrate za gotovo tri puta više novca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, teško da će do ovog transfera doći, jer je Payet zainteresovan samo za prelazak u vodeće evropske klubove.

Francuski fudbaler je ove sezone odigrao 17 utakmica u Premier ligi, a postigao je dva pogotka uz sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi