Nica ne posustaje, savladan i Lyon

Francuska liga, 9. kolo

Nica ne posustaje, savladan i Lyon

Nakon dvosedmične pauze zbog reprezentativnih utakmica nastavljeno je prvenstvo u Francuskoj. 

Nica je nastavila sa serijom odličnih rezultata i u drugoj utakmici 9. kola je na domaćem terenu savladala Lyon, a konačan rezultat nakon 90 minuta igre glasio je 2:0 u korist tima kojeg s klupe vodi Lucien Favre. 

Već nakon pet minuta igre Nica je imala vodstvo. Mrežu Lyona je bio zatresao Baysse, a minimalna prednost na semaforu je stajala sve do 76. minute kada je za 2:0 pogodio Seri. Kasnije će se ispostaviti da je to bio i posljednji gol.

Večerašnjim trijumfom Nica je zadržala lidersku poziciju i trenutno ima 23 boda na kontu, četiri više od drugoplasiranog Monaca. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije