Novi saigrač jedva čeka dolazak Balotellija: "Došao je? Da li je zvanično?"

Strootman sprema dobrodošlicu

Novi saigrač jedva čeka dolazak Balotellija: "Došao je? Da li je zvanično?"

Mario Balotelli je, po svemu sudeći, završio svoju epizodu u Nici, koja je dobro počela, ali loše završila. Prije svega zbog narušenih odnosa sa trenerom Patrickom Vieirom.

Francuski mediji su prije nekoliko dana saopštili da je Balotelli napustio kuću koju je iznajmiljivao u Nici i počeo proces preseljenja u Marseille, pošto bi trebao potpisati za tamošnji Olimpique.

Sada su se pojavile špekulacije da bi nestašni Italijan već danas mogao ozvaničeti transfer u Marseille, klub kojem je potrebna sva moguća pomoć u nastavku sezone s obzirom na užasnu formu u kojoj se nalazi Garcijina ekipa.

Čini se da Balotellija jedva čekaju na Velodromeu, barem sudeći po izjavi Kevina Strootmana, ljetošnjeg pojačanja Marseillea.

"Da li je zvanično?", upitao je nekadašnji veznjak Rome novinare, uz osmijeh na licu, pa dodao:

"Balotelli je sjajan igrač i veoma je jak. Nadam se da će doći... Ipak, trenutno nam je najvažniji meč protiv Lillea u petak... Međutim, ja ću sigurno biti prvi koji će Mariju poželjeti dobrodošlicu ako njegov transfer bude ozvaničen".

Balotelli spakovao stvari i napustio kuću u Nici, transfer pred realizacijom

Muke Marija Balotellija se bliže kraju. Super Mario je navodno napustio kuću koju je iznajmljivao u Nici i očekuje transfer.

Njegova destinacija bi trebao biti Marseille, klub u koji je trebao preći i ljetos. Ipak, transfer je tada propao jer su sve strane različito tumačile ugovor Balotellija sa Nicom.

Prema pisanjima lokalnih medija u Nici, italijanski reprezentativac je napustio kuću koju je iznajmljivao u ovom gradu i počeo proces preseljenja u Marseille.

Očekuje se da će Balotellijev ugovor, koji svakako ističe u junu ove godine, biti sporazumno raskinut, pa će nestašni Italijan u Marseille stići kao slobodan igrač.

Balotelli nije postigao niti jedan gol u Ligue 1 ove sezone. Odigrao je tek 10 utakmica za Nicu u Ligu 1, prije svega zbog zategnutih odnosa sa trenerom Patrickom Vieriom, kojim je kumovala "zbrka" oko Balottelijevog propalog transfera u Marseille prošlog ljeta.

Marseilleu će itekako dobro doći Balotellijeva pomoć s obzirom da se trenutno ne nazire izlaz iz krize ekipe sa Velodromea. Tako su Garcijini izabranici trenutno na devetom mjestu Ligue 1 sa 28 bodova. Poređenja radi, prvoplasirani PSG ima 50 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi