Sin Hasana Salihamidžića oduševio reakcijom na poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine
Sin legendarnog fudbalera Bayerna Hasana Salihamidžića prihvatio je poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine (Foto: Instagram)

Nick jedva čeka da zaigra

Sin Hasana Salihamidžića oduševio reakcijom na poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine

M. Šljivak

Nick Salihamidžić (19), sin legendarnog Hasana Salihamidžića, dobio je poziv selektora Igora Jankovića u mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nick je poziv sa zadovoljstvom prihvatio i jedva čeka da zaigra za zemlju u kojoj je rođen njegov slavni otac.

Nick Salihamidžić je u prijateljskom susretu protiv selekcije Kine debitovati za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sin legende i aktuelnog sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamdžića prihvatio je poziv Igora Jankovića i raduje se debiju dresu BiH.

"Jedva čekam da po prvi put obučem dres Bosne i Hercegovine", napisao je na društvenim mrežama Nick Salihamdižić.

[twitter]https://twitter.com/nickdiegosc/status/1635243263925026817[/twitter]

Nick Salihamidžić je u ljeto prošle godine potpisao novi ugovor s Bayernom i za bavarski klub je vezan do ljeta 2025. godine.

Oglasi

Međutim, kako Julian Nagelsmann na njegove usluge ne računa, Nick pokušava seniorsko iskustvo sticati u drugim klubovima, pa je odlučio otići na posudbu u italijanskog drugoligaša Coscenzu.

Ranije je išao u MLS i pokušao se nametnuti u Vancouver Whitecapsima. Međutim, nije bio zadovoljan i vratio se u Njemačku.

Nick Salihamidžić prošao je sve omladinske selekcije bavarskog velikana. Igra na poziciji desnog beka koju je u prošlosti često znao pokrivati i njegov otac.

Salihamidžić mlađi ima silnu želju da uspije. Ne želi da se njegovo ime veže za očeve uspjehe i svakako bi mu u svemu mogla pomoći i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Njegov otac Hasan Salihamidžić je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao od 1996. do 2006. godine. U tom periodu je nastupio 46 puta i postigao je šest golova.

Iako je često bio osporavan od navijača rijetki znaju određena događanja unutar nacionalnog tima u tom periodu jer je Hasan bio jedan od rijetkih profesionalaca.

Top Komentari

Mowzilla
"Niče", nadam se da ces zaigrati srcem kao i otac ti, a ne da se bolje prodas. Kako god, nek je s hajrom i samo hrabro ⚜️
3 2
51826291919188923
Nick Nolte hahahaha
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi