Salihamidžić nije krio sreću nakon završetka još jednog velikog posla

Choupo-Moting produžio ugovor

Salihamidžić nije krio sreću nakon završetka još jednog velikog posla

Esmer Oštraković

Bayern je danas završio još jedan jako važan posao, a radi se o produženju ugovora sa Ericom Maximom Choupo-Motingom koji će igrač ovog tima biti do 2024. godine.

Kamerunac je trenutno najbolji strijelac ekipe Bayerna i to nakon što je u 24 odigrane utakmice ove sezone postigao 15 golova.

"Veoma smo zadovoljni što će Choupo-Moting ostati s nama još godinu. Choupo je umjetnik s loptom i posljednjih godina je veoma dobro igrao. Pomogao nam je u prvoj polovini ove sezone da popunimo prazninom koju smo imali na poziciji napadača", rekao je Salihamidžić, te je dodao:

"Bio je veoma dobar i potvrdio je svoj talent u utakmicama i ove godine. Drago nam je što ga imamo i što možemo raditi s njim do ljeta 2024. godine", završio je Hasan Salihamidžić.

Sretan što ostaje dio Bayerna je i sam fudbaler.

"Ovdje se osjećam kao kod kuće. I moja se porodica u Minhenu osjeća kao kod kuće. To je za mene vrlo važna stvar. Očito sam zadovoljan što mogu toliko pomoći timu. Veoma se dobro slažem s momcima, vrijedno radimo na svojim ciljevima. Konkurencija je velika, ali kada želite biti među najboljim, to je dio toga", rekao je Kamerunac, te je dodao:

"To je jedini način na koji možete osvojiti mnogo trofeja. I dalje imamo velike planove. Cijeli paket je upravo u Bayernu. Nema razloga da se bilo šta mijenja", završio je Choupo-Moting.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Bayern je ovaj fudbaler stigao iz Paris Saint-Germainda u oktobru 2020. godine, a od tada je odigrao 82 utakmice, te je postigao 33 gola.

Do sada je sa Bayernom osvojio Bundesligu 2021. godine, te Superkup Njemačke 2022. godine, kao i Svjetsko klupsko prvenstvo 2020. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi