Jedan od najčudnijih penala ikada: Zabio je, a mreža se nije ni zatresla

Lopta završila nekoliko metara pored gola

Jedan od najčudnijih penala ikada: Zabio je, a mreža se nije ni zatresla

Admin Čaušević
Teme:

Na susretu meksičke lige između Mazatlana i Tigresa viđen je zaista neobičan gol.

Naime, gostujućem fudbaleru Nicu Lopesu je pošlo za nogom da zabije gol iz penala, a da pritome lopta završi nekoliko metara pored gola. Naravno u pitanju je optička varka.

Lopes je izveo penal, šutirao je snažno i precizno u donji ugao, a lopta je pogodila u metalnu šipku iza gola koja služi kao osigurač za mrežu.

Lopta se odbila od šipku, te pogodila golmana u leđa i otišla nekoliko metara pored gola. U prvi momenat mnogi su ostali zbunjeni.

Međutim, sudije nisu uhvaćene na spavanju pa su pokazali na centar. Definitivno, jedan od najčudnijih penala u historiji.

Inače, Tigres je dobio meč sa 0:3. Lopes je zabio još jedan gol za svoj tim. Dok je strijelac prvog gola za goste bio Gonzalez. Domaći su meč završili sa dva igrača manje.

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Zatresla se
4 0
Amel23
Vidi se malo je se zatresla.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi