Barcelona već cilja slobodne igrače narednog ljeta, a prva meta je dragulj španskog fudbala

Baskijci će ga teško zadržati

Barcelona već cilja slobodne igrače narednog ljeta, a prva meta je dragulj španskog fudbala

Eldar Ganibegović

Barcelona koja muku muči s finansijama prinuđena je da svoju transfer politiku prilagođava krizi u kojoj se nalazi. Slobodni igrači su zlato za njih, a već su spremili prvog na listi za iduće ljeto.

Ljetni prijelazni rok u Evropi je završen, Barcelona je neke igrače prodala, neke dovela, no već se okreću narednom ljetu.

Kako prenose inostrani mediji, čelnici Barcelone već sklapaju listu želja za sljedeće ljeto i to s igračima koji će biti slobodni.

Prvi pik je na 21-godišnjeg dragulja španskog fudbala koji nosi dres Athletica iz Bilbaa, Nico Williams. 

Kontakti s igračevim agentom su navodno već uspostavljeni, te je Barcelona očito vrlo zainteresovana za ovog igrača.

Kada igrač uđe u posljednjih šest mjeseci ugovora, dopušteno mu je da pregovara s drugim klubovima, tako da bi se ovaj transfer mogao potvrditi na zimu, a realizovati na ljeto.

Oglasi

Jasno, puno toga još treba uraditi Barcelona da ga privoli da dođe, s obzirom na to da je Williams na sebe skrenuo veliku pažnju brojnih evropskih velikana.

Radi se o igraču koji može igrati na obje krilne pozicije i predstavljao bi sjajnu zamjenu za Ousmanea Dembelea koji je otišao u PSG. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igrač je rođen u Pamploni i prve fudbalske korake napravio je u Osasuni, no još kao 11-godišnjak stigao je u Bilbao i tu je do dan danas.

Ove je sezone na četiri utakmice upisao isto toliko asistencija. Za reprezentaciju Španije je upisao 10 nastupa i ima dva pogotka. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi