Nicolas Otamendi seli u Barcelonu?
Argentinski fudbaler je protekle četiri sezone član Manchester Cityja i za klub je odigrao 153 utakmice (Foto: EPA)

Dogovor jako blizu realizacije

Nicolas Otamendi seli u Barcelonu?

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone mogla bi dovesti još jedno pojačanje do kraja prelaznog roka.

Kako navode engleski mediji, katalonski velikan razmišlja o ponudi za defanzivca Manchester Cityja Nicolasa Otamendija i on bi mogao preseliti na Nou Camp do kraja januarskog prelaznog roka.

Iskusni argentinski fudbaler nije u prvom planu kod menadžera Građana Pepa Guardiole. Aymeric Laporte i John Stones su ispred njega i lako bi se moglo desiti da Otamendi napusti Etihad.

Trener Barcelone Ernesto Valverde je ozbiljno "zagrizao" za 30-godišnjeg Argentinca, a za njegove usluge su spremni izdvojiti 40 miliona eura.

Ove sezone Otamendi je odigrao samo deset utakmica za City...

Boateng i Murillo stigli na posudbu, kupljen De Jong

Barcelona je tokom januara dovela dvojicu fudbalera. Članovi tima sa Nou Campa postali su Kevin-Prince Boateng i Jeison Murillo. Obojica su stigla na posudbu i dres katalonskog tima će nositi do kraja sezone.

Također, Barca je već završila i jedan veliki transfer za ljeto. iz Ajaxa su dovel i talentovanog veznjaka Frenkieja de Jonga (21), a timu iz Amsterdama će za njegove usluge platiti 75 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Jong je bio na meti mnogih evropskih velikana, te je bio na korak od odlaska u PSG. Ipak, na kraju se Holanđanin predomislio nakon razgovora s čelnicima Barcelone i odlučio da je da karijeru nastavi u dresu katalonskog kluba.

De Jong je s Barcom potpisao saradnju do ljeta 2024. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Ako se koji klub želi riješit starog i slabog igrača samo neka ga ponudi ludoj i nesposobnoj upravi Barcelone.Problem viška brzo riješen.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi