"Najgori transfer u historiji": Prije četiri godine plaćen 80 miliona eura, a sada ga mole da ode

Puno obećavao, premalo dao

"Najgori transfer u historiji": Prije četiri godine plaćen 80 miliona eura, a sada ga mole da ode

Edmir Škorić

Čak 80 miliona eura platio je Arsenal 2019. godine za reprezentativca Obale Slonovače, ali on nije opravdao uloženi novac.

Kao veliko pojačanje je stigao na Emirates iz Lillea i malo ko je mogao vjerovati da će kasnije predstavljati problem Topnicima, koji su posudili Nici prošle sezone, a ovog ljeta su odlučili raskinuti ugovor s njim.

Prema objavi koju je na Twitteru objavio novinar Santi Aouna, Arsenal će ovih dana raskinuti Pepeov ugovor.

Iako ima ugovor do ljeta 2024. godine, Topnici nemaju namjeru da mu daju osam miliona eura za još jednu godinu.

Bivši engleski reprezentativac Darren Bent nazvao je Pepeov transfer najgorim u historiji Arsenala, ako se događaji na terenu uspoređuju s visinom transfera.

Oglasi

Arsenalova odluka podsjeća na onu Barcelone, koja je prošli mjesec odustala od Samuela Umtitija, iako je Francuz još imao ugovor do 2026. godine.

Sve do ovog ljeta, kada je engleski viceprvak iz West Hama ugrabio Declana Ricea za oko 117 miliona eura, rekorder je bio Pepe.

U 112 nastupa za Arsenal zabio je 27 golova i upisao 21 asistenciju.

Više medija objavilo je da će Pepe najvjerovatnije karijeru nastaviti u turskom velikanu Bešiktašu kao slobodan igrač, s tim da će mu Turci jasno dati jako pristojnu godišnju platu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, dok su saigrači bili na turneji, Pepe je sam trenirao u teretani. I sam 28-godišnjak je na kraju shvatio da za njega više nema mjesta na Emiratesu i da je najbolje za sve da se već ovog ljeta raziđu.

Arsenal je ovog ljeta već predstavio tri igrača. Kai Havertz je još u junu došao iz Chelseaja, ap otom Jurrien Timber i Declan Rice, definitivno kao najveće pojačanje kluba posljednjih godina.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi