Ruše sve pred sobom: Totalni haos i scene divljaštva poslije izostalog plasmana na SP!

Uništava se prekrasni stadion

Ruše sve pred sobom: Totalni haos i scene divljaštva poslije izostalog plasmana na SP!

Admin Čaušević

Nevjerovatne scene stižu nam iz Afrike. 

Nigerija nije uspjela izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo što je navijačima te selekcije bio signal da naprave totalni haos na stadionu u Abuji.

Nakon 0:0 u prvom meču Super Orlovi su se nadali da će na svom stadionu pred domaćim navijačima potvrdili plasman u Katar.

Međutim, stvari nisu išle onako kako su to zamislili u nigerijskom taboru. Susret je okončan 1:1, a Gana je otišla na Mundijal zahvaljujući golu u gostima.

Nakon što je utakmica završena na stadionu u Abuji je nastao totalni haos. Nekoliko hiljada navijača je utrčalo na teren i počelo da ruši sve pred sobom.

Klupe za rezervne igrače su polomljene, a teren je uništen. Da bi smirila situaciju policija je morala upotrijebiti suzavce.

[twitter]https://twitter.com/FirstLove04_/status/1508892250968838151[/twitter]

Više detalja o samim neredima bit će poznato u srijedu kada se situacija smiri.

Top Komentari

je li ovo u Srbiji, gdje je ovo ovako primitivno
10 1
North1946N
Stoka, drago mi je što je Gana otišla na svjetsko, oni su mi jako dragi od onog svjetskog 2010.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi