Nigerija ostavila Grčku bez Olimpijskih igara

Nigerija ostavila Grčku bez Olimpijskih igara

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Nigerije napravila je veliko iznenađenje na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. Nigerijci su večeras u Karakasu savladali Grčku 80:79, te su otišli u polufinale i imaju se priliku boriti za jedno do tri mjesta koje vode u London.

Nakon prvog poluvremena činilo se kako će Grci lagano doći do pobjede. Imali su na poluvremenu prednost od 12 razlike 42:30, no u nastavku utakmice potpuna dominacija Nigerije.

Treći period Nigerija je dobila 20:14, te se u posljednju četvrtinu ušlo sa šest razlike 56:50. Nastavila je Nigerija sa sjajnom igrom i u posljednjoj dionici. Dobili su i ovaj dio igre 30:23, te su u uzbudljivoj završnici slavili veliku pobjedu.

Ike Diogu je sa 17 poena i 12 skokova predvodio Nigeriju, dok Grcima nisu pomogli ni raspoloženi Spanoulis sa 25 poena, te Bourousis sa 18 poena.

Košarkaši Rusije su bez većih problema savladali Angolu 80:65, te su se plasirali u polufinale. Frizdon sa 18 i Kaun sa 17 poena su predvodili Rusiju, dok je kod Angole Mingas ubacio 20 koševa.

U preostalim četvrtfinalima večeras igraju Makedonija - Dominikanska Republika i Litvanija - Portoriko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti