Nigerijac koji je igrao protiv BiH na SP-u napustio Zvijezdu, ali odmah pronašao novi klub

Karijeru nastavlja u Podgorici

Nigerijac koji je igrao protiv BiH na SP-u napustio Zvijezdu, ali odmah pronašao novi klub

E. Škorić

Ejike Uzoenyi, 28-godišnjak koji je imao priliku da igra na Svjetskom prvenstvu i to protiv BiH, nije se dugo zadržao u Premijer ligi naše zemlje.

Uzoenyi je za Nigeriju odigrao 21 utakmicu, nažalost i onu za nas nesretnu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, kada smo izgubili i ostali bvez nokaut faze, a u BiH je došao krajem februara ove godine.

Malo prije nego će svijet pokoriti pandemija koronavirusa, pa Nigerijac nije dugo ni ostao u BiH. Zvijezda 09 je ispala kao posljednjeplasirana ekipa u trenutku prekida prvenstva, a Uzoenyi je odigrao samo dva meča.

Nakon što je napustio Zvijezdu 09, sa samo dva premijerligaška nastupa, on je prešao u redove crnogorske Mladosti iz Podgorice.

Top Komentari

Prazina
Nema više mladosti. Sad je ofk titograd
0 1
nijepoznat
Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi