Nigerijcima se ne sviđaju Dalićeve zamisli: "Budite profesionalni"

John Obi Mikel pred odlučujuće utakmice

Nigerijcima se ne sviđaju Dalićeve zamisli: "Budite profesionalni"

Reprezentacija Nigerije je jučer na krilima sjajnog Ahmeda Muse savladala Island sa 2:0 u susretu druge runde Grupe D, te sada ima realne šanse da se nađe u osimini finala.

Ipak, Super orlovima će za takav podvig biti potreban dobar rezultat protiv Argentine ili neuspjeh Islanda protiv Hrvatske u zadnjem kolu.

U prilog ovakvom razvoju situacije ne idu izjave selektora Hrvatske Zlatka Dalića nakon velike pobjede nad Gaučostima i plasmana u osminu finala, s obzirom da je on poručio da ima namjeru protiv Islanda odmarati najbolje i kartonirane igrače.

Tada je Dalić bio izričit u svom stavu, pa čak iako bi neuspjeh protiv Islanda mogao značiti gubitak prvog mjesta i teži žrijeb. Naravno, ovakvi planovi se ne dopadaju Nigerijcima, a kapiten John Obi Mikel je imao poruku za Vatrene.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Mislim da to nije dobar potez. Ovo je veliki turnir. Ne možete odmarati igrače i ugrožavati nečiji prolazak, morate biti profesionalni i igrati sa najboljom ekpom", kratko je istakao John Obi Mikel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi