Nihad Mujakić na meti kluba koji je u orbitu lansirao De Bruynea, SMS-a, Koulibalyja...
Nihad Mujakić je ove sezone već skupio 22 nastupa za FK Sarajevo, a uspio je postići i jedan gol i to protiv Banantsa u kvalifikacijama za Ligu Evrope

"On je novi Nemanja Vidić"

Nihad Mujakić na meti kluba koji je u orbitu lansirao De Bruynea, SMS-a, Koulibalyja...

Mladi Nihad Mujakić je već uspio postati stub odbrane FK Sarajevo, a već neko vrijeme se špekuliše o njegovom potencijalnom transferu.

Prije nekoliko dana su se pojavile špekulacije o Baselu kao njegovoj sljedećoj destinaciji, ali sada belgijski mediji donose informacije o interesu tamošnjih klubova za 20-godišnjeg štopera Sarajeva.

Kako piše Voetbalprimeur.be, Nihad Mujakić se našao na meti Genka i Kortrijka. Genk trenutno nema pretjeranu dubinu na štoperskoj poziciji (nekoliko defanzivaca se oporavlja od teških povreda), pa bi Mujakić odlično došao ovoj ekipi.

Inače, Genk je poznat kao klub sa fantastičnom skauting službom i klub koji je lansirao u orbitu neke od današnjih fudbalskih zvijezda potput Kevina De Bruynea, Kalidoua Koulibalyja, Sergeja Milinković-Savića, Bentekea, Leona Baileyja...

Sa druge strane je poznato da je Kortrijk u vlasništvu Vincenta Tana, koji je vlasnik i FK Sarajevo, pa su možda belgijski mediji i u toj činjenici našli "dokaz" za potencijalni transfer.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, Gordan Vidović, nekadašnji belgijski reprezentativac i rođeni Sarajlija, je za belgijske medije komentirao Nihada Mujakića i uporedio ga sa nekadašnjim srbijanskim defanzivcem Nemanjom Vidićem.

"Ima sve što je potrebno da postane vrhunski defanzivac, podsjeća me na Nemanju Vidića. Još uvijek ima puno mjesta za napredak, ali ima puno talenta, dovoljno da bude važan faktor u belgijskom šampionatu", poručio je Vidović.

Top Komentari

vanja8
Relax Zvaticu,sta si zapjenio,relax spuca ce te infarkt.jos kad je napolju -15,sa tendencijom daljnjeg rasta...Boga mi se opasno brinemo za tvoje zdravlje... Ne smijem ni pomenuti koliko na to zdravlje može utjecati kad procitas rezultate Zelje...Uhhh umalo ih ne napisa ovdje pa da te ne nosim na savjesti...Opusteno Zvaticu ,gledaj u jednu tacku na zidu,gledaj Zvaticu,gledaj... I sta pise ko je prvi...??????
16 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi