Nije bez razloga Lord: Samo 17 sati nakon potpisa, rasprodani svi dresovi Bendtnera
Sa Bendtnerom je uvijek zanimljivo

Kopenhagen zadovoljno trlja ruke

Nije bez razloga Lord: Samo 17 sati nakon potpisa, rasprodani svi dresovi Bendtnera

S. Pašalić

Nicklas Bendtner je posljednjeg dana prelaznog roka pronašao novi klub.

Danski napadač je prošle sezone nastupao za Rosenborg za koji je upisao 16 nastupa i postigao je 3 gola, a od ove sezone će igrati za FC Kopenhagen.

Bendtner se vratio u klub u kojem je i započeo karijeru prije nego što ga je 2004. godine praktično još kao dječak napustio i prešao u Arsenal.

Proveo je 31-godišnji napadač devet godina u londonskom klubu za koji je upisao 171 nastup i postigao je 47 golova.

Ipak, on je zbog svojih brojnih promašaja, komičnih poteza i nepromišljenih izjava dobio nadimak "lord", a on ga i danas prati.

Nakon odlaska iz Arsenala, Bendtner je igrao za Wolfsburg, Nottingham Forrest i Rosenborg, ali nigdje se nije previše zadržavao, a prije odlaska iz londonskog kluba je bio na posudbama u Birminghamu, Sunderlandu i Juventusu.

Međutim, čini se da je Kopenhagen sada napravio pravi potez, bar kada je riječ o finansijama.

Naime, iz ovog kluba su saopštili da su samo 17 sati nakon potpisa Bendtnera, svi domaći dresovi u svim veličinama za odrasle osobe sa njegovim prezimenom rasprodani.

"Pojavio se ogroman interes za osiguravanjem našeg novog domaćeg dresa s Bendtnerom 32 na leđima, što znači da je dres rasprodan u svim veličinama", rekao je direktor trgovine FCK Fanshop Martin Nohr.

Top Komentari

Honduras
čuj Lord :D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi