Nije dao loptu Zlatanu nakon hat-tricka, pa nakon tri godine objasnio: Samo mi je prstom pokazao...
Francuski sudac će zauvijek ostati upamćen po dvije situacije, a sada je dao objašnjenje za onu legendarnu kada nije htio dati loptu Ibrahimoviću poslije hat-tricka.

Oglasio se nakon tri godine

Nije dao loptu Zlatanu nakon hat-tricka, pa nakon tri godine objasnio: Samo mi je prstom pokazao...

Karijera fudbalskog suca nije nimalo laka i najbolje je kada se što manje spominje u medijima i prilikom TV prijenosa. 

Ipak, jedan od onih koji će ostati upamćeni u Francuskoj, ali i širom Evrope dugo vremena je Tony Chapron. Radi se o sucu kojeg mnogi pamte po dvije stvari. Prva je ta da 2015. godine nije htio da da loptu Zlatanu Ibrahimoviću nakon što je ovaj u dresu PSG-a postigao hat trick, a druga je naravno epski crveni karton za igrača Nantesa Diega Carlosa.

Podsjetimo, tada je Chapron ušao u putanju Carlosu te se sapleo o njegove noge, pa je ustao i pokazao igraču crveni karton što je postalo pravi hit na društvenim mrežama. Vrlo zanimljiva je i situacija sa Zlatanom i loptom poslije hat tricka, a pomenuti arbitar je tri godine nakon te utakmice u razgovoru za BBC Sport ponudio objašnjenje zašto tada nije odlučio dati loptu Ibrahimoviću.

"On mi je tada prišao vrlo blizu, prstom pokazao i samo rekao: Lopta! Ja imam četiri kćerke...Kada smo skupa i kada me nešto pitaju ako na kraju ne postoji riječi 'molim te', neće biti reakcije sa moje strane. Dakle, isto je bilo i u toj situaciji, to je stvar ličnog obrazovanja. Mislim da je tada u pitanju bio manjak poštovanja. Nešto nije u redu sa ovim društvom ako zaboravimo riječi poput 'molim te' ili 'hvala ti'. Zlatanu nikada niko nije rekao 'ne', a ja sam vjerovatno jedini koji je to uradio", rekao je Chapron pa je dodao još ponešto o Zlatanu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"On je vrlo dosadan lik, ne samo prema sucima. Uvijek je krivio svoje saigrače, uvijek je pokušavao da se svađa sa protivničkim igračima. Bio je lud momak. Mislim da je sjajan fudbaler, ali na terenu je neko potpuno drugačiji. I, bio je vrlo težak igrač za suditi mu".

Top Komentari

Raikkonen
Udariš slučajno igrača u trku i sapleteš se od njegove noge nakon toga ustaneš i pokažeš mi crveni karton??? E eto ti si klasa od čovjeka a Ibrahimović je po tvom mišljenju lud. A kakav si ti francusko ćelavo prkno?
68 7
vanja8
Ma čovjek je iskompleksiran ,vjerovatno sto nikada nije mogao biti neki fudbaler...E sad takav tip želi da ga igračina poput Ibrahimovića moli za loptu...Ti si ćelo zreo za par seansi kod vrhunskog psihologa...
32 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi