Nije dugo trebalo: Messi dobio odgovor od La Lige

Nije dugo trebalo: Messi dobio odgovor od La Lige

Edmir Škorić

Odavno svijet nogometa nije imao dramu kakvu ima ovog ljeta zahvaljujući Lionelu Messiju.

Argentinac je odlučan da ode i to besplatno, ali Barcelona se brani klauzulom od 700 miliona eura. Jorge Messi, otac Lionela Messija, danas je poslao pismo La Ligi kako bi opovrgnuo tvrdnje da njegov sin možde da ide isključivo ako neko plati navedenu odštetu.

U saopštenju Messi tvrdi da je La Liga pogrešno protumačila ugovor čitajući klauzulu 8.2.3.5. o odšteti od 700 miliona eura, jer nije uzela u obzir klauzulu 8.2.3.6. prema kojoj se prethodna klauzula ne primjenjuje ako igrač na kraju sezone odluči jednostrano raskinuti ugovor, kao što je Messi učinio.

Međutim, ubrzo je stigao, doduše kratak odgovor iz španske La Lige kojoj je očito veliki interes da brend poput Messija ostane unutar lige i narednih sezona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U pismu La Lige, objavljenom danas u sjedištu Saveza u Madridu, navedeno je da ostaju pri svom prvobitnom stavu jer smatraju da Messi analizira ugovor izvan konteksta i daleko od njegovog doslovnog značaja.

Messijev tim tvrdi jedno, Barcelona i La Liga drugo. On želi da ode bez odštete, uvjeren da ima potpuno pravo na to, dok s druge strane vlada jasno uvjerenje da je na snazi odštetna klauzula koja sada pravi najveći problem jednom od najboljih igrača svih vremena. Prema nekim izvještajima, desit će se sljedeći scenarij: Messi sav nezadovoljan, izrevoltiran i demotivisan ostaje naredne sezone, a onda u ljeto 2021. godine odlazi u Manchester City kao potpuno slobodan.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ters
Kakav je pakaš ispao, to je neviđeno
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi