Nije ga zaboravio ni nakon 17 godina: "Prosinečki? Kao da je s druge planete"

Kevin Harper se naklonio bh. selektoru

Nije ga zaboravio ni nakon 17 godina: "Prosinečki? Kao da je s druge planete"

Sadašnji selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki nekada je žario i palio terenima kao jedan od najboljih nogometaša svijeta.

Oni stariji i danas se prisjećaju da je "Veliki Žuti" bio majstor kakav se rijetko viđa. Njegove izvedbe iz klubova za koje je igrao se još pamte, posebno na Otoku, gdje je Prosinečki imao priliku igrati u sezoni 2001./2002. kada je Portsmouth bio drugoligaš.

Svojim fantastičnim izvedbama Prosinečki ih je gotovo sam spasio ispadanja. Epilog - danas je heroj među navijačima, a jedna sezona bila je i dovoljna da od strane njih bude izabran u najbolju momčad kluba svih vremena.

Sjećanje na Prosinečkog i danas ima Kevin Harper koji je u to vrijeme igrao za Portsmouth.

"Kroz karijeru sam igrao s nekoliko ozbiljnih nogometaša, mislim na vrhunske klase poput Teddyja Sheringhama, Paula Mersona i Roberta Prosinečkog. Ali, Prosinečki je bio genije, na drugom nivou. Imao je 32 godine kada sam igrao s njim, nije to bilo najbolje njegovo vrijeme, međutim izgledao je tako kao da je došao s druge planete", prisjetio se Harper.

Nije tajna ni da je Prosinečki kroz karijeru imao i aktivnosti koje nisu primjerene profesionalnim sportistima. Pričalo se da je u Portsmouthu pušio po 40 cigareta dnevno...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi