Robert Prosinečki ponovo operisan
Prema riječima uposlenika KCUS-a, naš selektor je dobro podnio operativni zahvat i njegovo stanje je trenutno stabilno

Stanje stabilno, ali je novi zahvat bio neizbježan

Robert Prosinečki ponovo operisan

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki ponovo je operisan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Nakon što je prije desetak dana prvi put operisao tanko crijevo, Prosinečki je u subotu ponovo morao biti operisan jer mu je rana sporo zarasla.

Prema riječima uposlenika KCUS-a, naš selektor je dobro podnio operativni zahvat i njegovo stanje je trenutno stabilno.

Za razliku od prve operacije, druga je obavljena 'u tišini' i informacija se čuvala u tajnosti. Prosinečki je drugi put operisan u subotu, dan prije nego što je naša reprezentacija saznala rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Robert Prosinečki se na bolove u stomaku prvi put požalio nakon povratka iz Las Palmasa, gdje je BiH odigrala prijateljski meč sa Španijom 18. novembra. Četiri dana kasnije, bh. selektor je hospitaliziran a u subotu je podvrgnut hirurškom zahvatu zbog problema sa divertikulumom tankog crijeva. Prva operacija je trajala skoro četiri sata i obavio ju je doktor Jusuf Šabanović.

Robert Prosinečki je do daljnjeg vraćen na intenzivnu njegu, a oporavak za sada ide dobro. Ukoliko tako ostane, do kraja sedmice će biti vraćen na odjel Abdominalne klinike KCUS-a.

Top Komentari

Keno
Jadan Robi covjek se odma opet razbolio cim je saznao da ponovo igramo protiv grcke
5 27
Chupy
Valjda izadje na dobro, aBd. Dobar je to covjek prije svega. Nikada prije svega nije imao onu nasu dozu jebenog nacionalizma. Zelim ti da se oporavis i nastavis sa loslom kojega volis.
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi