Nije kraj: Toure se vratio u reprezentaciju

Dobio poziv Obale Slonovače

Nije kraj: Toure se vratio u reprezentaciju

Za fudbalsku reprezentaciju Obale Slonovače ponovo će igrati Yaya Toure.

Iako se 2015. godine oprostio od igranja za reprezentaciju, iskusni fudbaler Manchester Cityja odlučio se vratiti ponovo u nacionalni tim i našao se na spisku za prijateljske utakmice protiv Togoa i Moldavije.

Da će doći do ovakvog scenarija dalo se naslutiti prije nekoliko mjeseci, kada je tu mogućnost najavio njegov agent, a odluka o povratku je prilično iznenađujuća. Ponajviše iz razloga što se Obala Slonovače nije plasirala na Mundijal što je mogao biti najveći motiv Toureu za povratak, ali odlučio je pomoći svojoj zemlji u kvalifikacijama za Afrički kup nacija.

Toure je dres reprezentacije Obale Slonovače nosio dugi niz godina i ukupno je u državnom dresu odigrao 100 utakmica.

Dodajmo i to, Toure ove sezone nije u ozbiljnim planovima trenera Manchester Cityja Pepa Guardiole. Odigrao je 13 utakmica, nije bio strijelac, a upisao je jednu asistenciju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi