Yaya Toure se predomislio u zadnji čas

Vraća se u nacionalni tim

Yaya Toure se predomislio u zadnji čas

E. Škorić

Iskusni veznjak Manchester Cityja Yaya Toure promijenio je odluku za Božić.

Toure je jedan od onih iskusnijih igrača u ekipi Cityja i Pep Guardiola mu tu i tamo daje šansu, mada je odigrao samo tri meča u Premier ligi, dok u Ligi prvaka igra više.

U svakom slučaju, Toure je svjestan da je u ekipi Cityja veliki broj kvalitetnih i mlađih nogometaša, te da je on ušao u godine i ne može da igra na istom nivou kao ranije.

Još 2016. godine je odlučio da se povuče iz reprezentacije Obale Slonovače, no na kraju je promijenio odluku i preko agenta saopštio da je i dalje na raspolaganju Slonovima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Yaya je odlučio da se vrati u nacionalni tim Obale Slonovače. Želi još jedan trofej sa Slonovima", objavio je njegov agent Dimitry Seluk.

Čudna odluka, budući da se Obala Slonovače nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi