Nije mogao izdržati: Nakon dvije godine pauze Osvaldo se ponovo vraća na teren

Osvaldo "batalio" muziku

Nije mogao izdržati: Nakon dvije godine pauze Osvaldo se ponovo vraća na teren

E. Čaušević

Nekadašnji napadač Rome, Intera i Juventusa, Pablo Daniel Osvaldo, nakon dvije godine pauze odlučio se vratiti igranju fudbala.

Osvaldo je posljednju avanturu prije dvije godine imao u dresu Boce Juniors kada je dobio otkaz jer je u svlačionici zapalio cigaretu. Nakon toga odlučio da se više ne želi baviti fudbalom, te se posvetio svojoj muzičkoj karijeri koju je gradio u Argentini.

Međutim, argentinski mediji prenose da se iskusni napadač predomislio i da je ponovo spreman vratiti se u akciju. Osvaldo će ponovo potpisati profesionalni ugovor i to sa argentinskim trećeligašem Talleres de Rimedios de Escaladom.

Ovaj napadač je već trenirao s ovom ekipom i igrao u nekoliko prijateljskih utakmica kako bi se vratio u formu. Zvaničan derbi očekuje se početkom marta kada će startati takmičenja u Argentini. Iako je rođen u Argentini Osvaldo je igrao za reprezentaciju Italije za koju je upisao 14 utakmica i postigao četiri gola.

Karijeru je počeo u Huracanu, a kasnije je još igrao za Atalantu, Lecce, Fiorentinu, Bolognu, Espanyol, Romu, Southampton, Juventus, Inter, Porto i Bocu Juniors. Zanimljivo da se i ljetos mogao vratiti na teren, ali je tada odbio ponudu Chieva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi