Nije ni minutu odigrao u finalima, a ima tri trofeja Lige prvaka

Mateu Kovačiću je i to pošlo za rukom

Nije ni minutu odigrao u finalima, a ima tri trofeja Lige prvaka

Edmir Škorić

Hrvatski nogometaš je s Real Madridom prvak Evrope po treći put u nizu, ali nije odigrao ni minutu.

Kovačić je jučer presjedio pobjedu Reala nad Liverpoolom (3:1) u finalu u Kijevu, a za Kraljeve je to bila 13. titula za najbolju ekipu na Starom kontinentu.

I godinu dana ranije, u finalu protiv Juventusa, Kovačić nije dobio šansu iako je bio u protokolu, a 2016. godine je bio na tribinama kada je Real Madrid pobijedio Atletico.

Nije osjetio slast igranja finala Lige prvaka, ali je tri puta osvojio ovo prestižno natjecanje. Inače, član Reala je od 2015. godine, a za ovog velikana odigrao je 109 utakmica i postigao je tri gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Kad sam stigao u Real mislio sam da je jako teško osvojiti Ligu prvaka. Ovdje sam naučio da je to sasvim normalna stvar. Jednostavno klub živi za ovo takmičenje", kazao je Kovačić.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti