Nije odigrao nijednu utakmicu, a pred njim je bonus od milion funti
Ugovor od kojeg ih boli glava

U Aston Villi se hvataju za glavu

Nije odigrao nijednu utakmicu, a pred njim je bonus od milion funti

Midhat Šljivak

Čudne klauzule u ugovorima profesionalnih fudbalera nisu nikakva rijetkost. Mnogi pred klubove postavljaju zaista nevjerovatne uslove, ali ponekad i klubovi naprave greške zbog kojih se potom poprilično pokaju.

Tako bi ekipu Aston Ville povratak u Premier ligu naredne sezone mogao koštati milion funti koje bi morali isplatiti samo jednom fudbaleru.

Škotski ofanzivac Ross McCormack ove sezone nije odigrao nijedan meč u Championshipu, ali i ugovoru ima klauzulu koja će mu donijeti milion funti bonusa ako se Villa plasira u društvo najboljih engleskih timova.

Za to postoje realne šanse. Villa će se za povratak u Premier ligu boriti u doigravanju, a sigurno je da McCormack jedva čeka rasplet situacije.

Ovaj 31-godišnji fudbaler u Aston Villi zarađuje 2,3 miliona funti godišnje, a u klub je stigao početkom sezone iz Nottingham Foresta.

Međutim, nakon samo dva nastupa u EFL Kupu poslan je na posudbu u australski Melbourne City gdje je u 17 utakmica postigao čak 14 golova.

U januaru se vratio na Villa Park, ali šansu za igru nije dobio. To njemu sa odličnom platom ne smeta i sigurno da će svim srcem navijati za saigrače i sa tribina jer je teško očekivati da će dobiti šansu za igru u ostatku sezone.

McCormack sa timom iz Birminghama ima još dvije godine ugovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije