Sjećate li se Micaha Richardsa? Nije igrao 500 dana, ali bi mogao dobiti veliku povišicu

Zaboravljeni engleski defanzivac i dalje zarađuje pristojan novac

Sjećate li se Micaha Richardsa? Nije igrao 500 dana, ali bi mogao dobiti veliku povišicu

Micah Richards je prije desetak godina slovio za veliku nadu engleskog fudbala, te je zasigurno bio jedan od najperspektivnijih štopera u Premier ligi.

Kao 18-godišnjak je 2006. godine prekomandovan u prvi tim Manchester Cityja, te se vrlo brzo izborio za status standardnog prvotimca.

Ipak, povrede će uzeti svoj danak. Richards je sve manje i manje igrao, a i kada je igrao nije pokazivao ono što se od njega očekivalo. City ga je prvo 2014. godine poslao na posudbu Fiorentinu, da bi godinu kasnije on kao slobodan igrač stigao u Aston Villu.

Danas 29-godišnjak, Richards je i dalje član Aston Ville, iako za ovu ekipu nije upisao nastup u proteklih godinu i pol.

Naime, on je svoju zadnju utkmicu u dresu Aston Ville odigrao 15. oktobra 2016. godine, ali mu se sada smiješi ozbiljna povišica.

Njegova primanja u Aston Villi su "srezana" na 35.000 funti mjesečno, nakon što je klub prije dvije sezone ispao u Championship. Ipak, Villa je trenutno trećeplasirana ekipa Championshipa, a ako izbori povratak u Premier ligu, plate svih igrača će biti drastično veće, a i Richardsova bi mogla biti uduplana.

Tako bi nekadašnji defanzivac Cityja ponovo mogao imati primanja na premierligaškom nivou, te bi sedmično zarađivao 70.000 funti, bez odbzira na činjenicu da su navijači Ville zaboravili kada su ga zadnji put vidjeli na terenu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi