Nije se stigao ni upoznati s igračima, a već je dobio otkaz

Smijenjen nakon samo pet dana

Nije se stigao ni upoznati s igračima, a već je dobio otkaz

U svijetu fudbala je mnogo trenera koji su imali izuzetno kratak staž u svojim klubovima, ali ime Yilmaza Vurala će vjerovatno ostati upisano u historiju.

Ovaj 62-godišnji trener je prije pet dana imenovan za novog šefa stručnog štaba turskog Genclerbirligija, ali je već danas dobio otkaz i to iz prilično bizarnog razloga.

Temperamentni Vural se uspio posvađati sa predsjednikom Ilhanom Cavcavom, od kojeg je tražio određena pojačanja u januaru. Predsjednik se nije složio rekavši da je sadašnji tim Genclerbirligija dovoljno dobar da izbori opstanak, te je odmah odlučio povući radikalan potaz i smijeniti Vurala.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Yilmaz Vural je poznat kao trenerska 'ptica selica', obzirom da je u dosadašnjoj karijeri vodio čak 25 kluba. Ono što je još interesantnije jeste da je radio isključivo u turskim klubovima, od malo poznatih Sakaryaspora i Diyarbakispora do velikana Trabzonspora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.