Nije za osjetljive osobe: Igrač Estudiantesa ostao bez tri zuba

Dobio lakat u lice

Nije za osjetljive osobe: Igrač Estudiantesa ostao bez tri zuba

E. Škorić

Nogometaš Estudiatensa dugo će pamtiti utakmicu protiv Atletico Sarmienta, pošto je dobio udarac nakon kojeg je ostao bez tri zuba.

Iako ispadanje zuba uglavnom biva povezano sa borilačkim sportovima, takvo nešto dogodilo se nogometašu argentinskog Estudiantesa, kojeg je rival laktom udario u lice.

Guido Carillo je bio nesretnik koji je ostao bez tri zuba. Njegov Estudiantes je u petom kolu argentinske lige ugostio Sarmiento, a do nesretnog trenutka došlo je u 24. minuti. U zračnom duelu sa Javierom Toledom izvukao je Carillo deblji kraj.

Toledo je Carilla udario laktom u lice i uslijed tog incidenta domaći je igrač ostao bez tri zuba - dva donja i jedan gornji. Usta 31-godišnjaka su se odmah napunila krvlju.

Na kraju Toledo nije kažnjen jer je protivnika udario laktom i izbio mu tri zuba, a sam Carillo vratio se na teren unatoč vidljivom gubitku zuba. Detaljno cijelu situaciju možete pogledati u videu ispod.

[twitter]https://twitter.com/football1x2_app/status/1629751600364306433[/twitter]

Oglasi

Sada mu ostaje da posjeti stomatologa i da riješi svoje probleme. Na njegovu sreću, danas su te stvari bezbolne i efikasne.

U 54. minuti Estudiantes je poveo golom Santiaga Ascacibara, a Carillo je napustio teren u 70. minuti. Toledo je ostao na terenu i u 84. minuti upisao asistenciju za Lucasa Melana koji je izjednačio na 1:1, što je bio i konačan rezultat.

Nakon ovog meča obje ekipe imaju po pet bodov. Zbog bolje gol-razlike Sarmiento je 17. na tabeli, a Estudiantes jedno mjesto niže.

Što se Carilla tiče, on je igrao za neke velike timove poput Southamptona, Monaca, igrao i u La Ligi. Za Monaco je od 2015. do 2018. odigrao 95 utakmica i postigao je 21 gol uz 10 asistencija, da bi u zimu 2018. prešao u Southampton za 22 miliona eura.

Ipak, tamo je odigrao samo sedam nastupa i imao tek jednu asistenciju, nakon čega je igrao za Elche i Leganes, da bi se u januaru ove godin vratio u rodni Estudiantes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi