Nijemci analizirali rad Kovača i zaključili: "Ovo će biti neki drugi Bayern"

Promijenio metode treniranja

Nijemci analizirali rad Kovača i zaključili: "Ovo će biti neki drugi Bayern"

E. Škorić

Niko Kovač od ove sezone vodi Bayern i hrvatski trener ima visoke ambicije u Minhenu.

Naravno, kada vodite klub kao što je Bayern onda je suludo govoriti o nedostatku ambicija ili motiva. Kovač je došao da nastavi dominaciju u Njemačkoj, ali i da pokuša napraviti nešto više u Evropi. To 'nešto više' bi, dakako, bio trofej Lige prvaka.

Njemački mediji analizirali su Kovačev rad u Bayernu, a tamošnja televizija Sport 1 je čak i njegove metode treniniranja predstavila javnosti.

Treninzi sada traju puna dva sata, za to vrijeme mnogo pažnje pridaje se hidrataciji nogometaša. Također, sve kreće s tri kruga zagrijavanja, pa onda slijede istezanje, a onda sprintevi i vježbe koordinacije.

Taktički gledano, hrvatski trener forsira sistem 3-4-3, kao i 4-3-3, a posebnu pažnju posvećuje prekidima, ponajviše kornerima i to bi moglo da bude nešto novo u igri Bavaraca.

Autoritet Nike Kovača na treningu je potpun i samo on daje naredbe nogometašima, dok pomoćnici Robert Kovač i Peter Hermann šutke promatraju šta se događa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U toku treninga Kovač se često uključuje u igru, pomaže igračima i na svom primjeru, a koliko će njegov rad na kraju donijeti gigantu iz Bavarije, pokazat če vrijeme.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bayern Munchen
Bice ovo dobro
8 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi