Nijemci kupuju NK Karlovac

Nijemci kupuju NK Karlovac

Nogometni klub Karlovca, koji je zapao u velike financijske probleme, i njemačke tvrtke Haag Sportmanagement postigli su sporazum o preuzimanju, priopćeno je iz NK Karlovac.

"U ovom trenutku moguće je reći kako je sklopljen dugoročni plan sanacije kluba, u kojem će sudjelovati obje strane, a određena dugovanja već su sanirana, što je urodilo deblokadom računa Nogometnog kluba Karlovac", stoji u priopćenju kluba, prenijela je Hina.

Momčad će u ponedjeljak krenuti na pripreme u Medulin, a u klub će doći veliki broj novih igrača koje će dovesti tvrtka Haag Sportmanagement.

Što se tiče dosadašnjih igrača Karlovca, u skladu s dogovorom, u klubu će ostati svi Karlovčani, a o ostalim članovima igračkog kadra odlučivat će novi treneri, odnosno hrvatsko-njemačka trenerski dvojac Krešimir Ganjto i Robert Jaspert.

Krešimir Ganjto dugogodišnji je trener niza zagrebačkih klubova i skaut Dinama, dok je Jaspert u svojoj trenerskoj karijeri najvećim dijelom radio kao asistent Pierra Littbarskog u Njemačkoj, Iranu i Švicarskoj, ali i kao asistent izbornika reprezentacije Južne Koreje u periodu 2004-2005.

Prema riječima glasnogovornika kluba Darka Lisca, tvrtka Haag Sportmanagement je menadžerska agencija za nogometaše, te će narednog tjedna biti poznato hoće li Karlovac postati rasadnik njihovog igračkog kadra za međunarodno tržište profesionalnih nogometaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.