Nijemci očitali lekciju Dancima i stigli do prva tri boda

Dobar početak za izabranike Stefana Kuntza

Nijemci očitali lekciju Dancima i stigli do prva tri boda

S. Pašalić

Reprezentacija Njemačke je u 1. kolu grupe B Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine savladala Dansku sa 3:1.

Nijemci su opravdali ulogu favorita te su nadigrali Dance i na kraju sasvim zasluženo stigli do pobjede.

Nogometaši Danske su u prvih 20-tak minuta imali nekoliko izglednih prilika da stignu do vodstva, ali je ipak Njemačka prva stigla do gola.

Igrala se 28. minuta kada su Nijemci sa nekoliko sjajnih dodavanju u šesnaestercu Danske izbacili igrače odbrane, a Maximilian Eggestein je na kraju postigao gol za 1:0.

Danska je početkom drugog poluvremena mogla doći do izjednačenja, ali je šut Roberta Skova sjajno odbranio golman Njemačka.

U 52. minuti je stigla kazna nakon što su Nijemci izbacili loptu iz svog šesnaesterca, igrač Danske je napravio katastrofalnu grešku, a Marco Richter je pogodio za 2:0.

Sve dileme oko pobjednika su bile riješene u 65. minuti kada su igrači Njemačke istrčali kontru, a Gian_Luca Waldschmidt je bio strijelac za visoko vodstvo Njemačke od 3:0.

Danci su uspjeli postići počasni gol iz penala u 73. minuti, a Robert Skov je bio strijelac, ali se rezultat do kraja nakon toga nije mijenjao.

Na tabeli Njemačka i Austrija imaju po 3 boda, dok su Danska i Srbija bez bodova.

Top Komentari

AmaRam4
Dobra tekma, al svabe igraju kontru ko Bayern nekad
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi