Nijemci prvi četvrtfinalist, Makedonci nemoćni

Nijemce do pobjede vodio sjajni Silvio Heinevetter

Nijemci prvi četvrtfinalist, Makedonci nemoćni

Njemačka je u okviru osmine finala Svjetskog rukometnog prvenstva u Španiji snage odmjerila sa Makedonijom. Slavila je Njemačka, 28:23. 

Nijemci su bolje otvorili susret i vrlo brzo su došli do vodstva 3:0. Njemačka je držala višak od tri do četiri gola tokom cijelog prvog poluvremena. Na odmor su Nijemci otišli sa prednošću 13:9. 

 

Nastavila je Njemačka istim tempom i u drugom poluvremenu, a nakon samo par minuta igre prednost je narasla na pet golova. Do kraja susret Nijemaci su odigrali rutinski i slavili . 

 

Najefikasniji u redovima Njemačke bio je Stefan Kneer sa pet golova, dok je Silvio Heinevetter skupio 12 odbrana. Kod Makedonaca 10 odbrana skupio je Borko Ristovski, a Kiril Lazarov je postigao osam pogodaka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti