Nijemci sa dva golmana

Rene Adler se povrijedio

Nijemci sa dva golmana

Edmir Škorić

Rene Adler, golman njemačke nogometne reprezentacije i Bayer Leverkusena, zbog povrede će propustiti subotnji kvalifikacioni susret sa Kazahstanom.

Adler je branio u nedjeljnoj prvenstvenoj pobjedi Bayera nad Schalkeom (2:0), no kasnije je imao problema s mišićem, pa će propustiti reprezentativne nastupe.

Njemačka u subotu nastavlja kvalifikacije protiv Kazahstana, a Adler će osim ove utakmice propustiti i onu prijateljsku protiv Australije koja je zakazana za utorak.

Njemački nogometni savez saopćio je kako su selektor reprezentacije Joachim Loew i trener golmana Andreas Kopke odlučili da ne pozivaju zamjenu za "apotekara".

Tako će na raspolaganju Loewu za pomenute utakmice biti golman Schalkea Manuel Neuer i Werdera Tim Wiese.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.