Nijmegen iznenadio Feyenoord

12. kolo holandske Eredivisie

Nijmegen iznenadio Feyenoord

Odigrana su 4 susreta u okviru 12. kola holandske Eredivisie.

Breda je dočekala ekipu Vitessea i slavila minimalnim rezulatom, 1:0. Na samom kraju prvog poluvremena, sa bijele tačke je pogodio Gorter. U drugom poluvremenu su mirovale mreže, te su domaćini slavili. Breda je tako upisala drugu uzastopnu pobjedu, prekinuvši niz gostiju od 5 utakmica bez poraza.

Roda je na svom terenu izgubila od ekipe Heerenveena, rezultatom 1:2. Assaidi je u 43. bio strijelac za goste i to je bio konačan rezultat prvog poluvremena. U 49. minuti, vodstvo gostiju udvostručuje Đuričić, dok je Vuković u 55. minuti postigao počasni gol za domaćine. Ovo je bila treća uzastopna pobjeda Heerenveena, odnosno treći uzastopni poraz Rode.

Waalwijk i Gronigen su remizirali rezultatom 1:1. Duits je pogodio u 17. minuti mrežu gotujuće ekipe. U 73. minuti je Andersson donio izjednačenje gostima, za konačnih 1:1.

U zadnjem duelu subotnjeg programa holandske Eredivisie, viđeno je i najveće iznenađenje. Feyenoord je na svom stadionu ugostio ekipu Nijmegena, a gosti su slavili sa minimalnih 0:1. Jedini gol je postignut u 7. minuti, a strijelac za goste je bio Van der Velden.


Holandska Eredivisia, 12. kolo (subota):
Breda - Vitesse 1:0
Roda - Heerenveen 1:2
Waalwijk - Groningen 1:1
Feyenoord - Nijmegen 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.