Nikad ne otpisujte Staru damu!

Juve u četvrtfinalu Lige prvaka

Nikad ne otpisujte Staru damu!

Juventus se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka nakon što je u večerašnjem sjajnom meču slavio na Wembleyju protiv Tottenhama sa 2:1 nakon preokreta. 

Tottenham je bio bolji u uvodnim minutama prvog dijela. Prvu šansu domaći su imali preko Sona, ali Buffon je odbranio njegov udarac. Samo nekoliko minuta kasnije Harry Kane je prošao i Buffona, ali iz teške situacije je šutirao pored gola. Juve je nakon toga trebao dobiti penal, ali glavni sudac se nije oglasio nakon prekršaja Vertonghena nad Daglasom Costom.

U 38. minuti Son je imao stopostotnu priliku, ali lopta odlazi pored gola. Samo minut kasnije Tottenham je konačno poveo. Nakon gužve u šesnaestrcu gostiju najbolje se snašao Son koji je zatreso mrežu Buffona za 1:0. To je bio i konačan rezultat porvog dijela meča.

U nastavku meča Juve je djelovao nemoćno sve do 64. mintue. A, onda, kao grom iz vedra neba sjajna akcija Juvea. Khedira je dočekao centaršut u šesnaestercu domaćih, prebacio loptu na drugu stranu, a tamo je bio Higuain koji pogađa za 1:1.

Čini se da se Tottenham u tom trenutku prepao, a Juve je to znao iskoristiti i samo tri minute kasnije uslijedio je šok na Wembleyju. Higuain je sjajno dodao do Dybale koji je izašao sam pred Llorisa i pogodio za potpuni preokret.

Tottenham je u nastavku utakmice napravio veliki pritisak. Pred golom Buffona je sjevalo na sve strane, ali Buffon, Chiellini, Benathija i kompanija su bili sjajni i izdržali su do kraja.

Juve je na ovaj način postao četvrta ekipa koja se plasirala dalje i to nakon Reala, Manchester Cityja i Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Juve ide do kraja
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi