"Nikada te nećemo zaboraviti care"

Bursaspor nije zaboravio Nenada Bijedića

"Nikada te nećemo zaboraviti care"

Edmir Škorić

Jučer je u Mostaru, u 52. godini života, preminuo Nenad Bijedić, legendarni bh. nogometaš mostarskog Veleža i turskog Bursaspora.

Bijedić je izgubio bitku koju je od 2007. godine vodio sa opakom bolešću. Od 1986. do 1991. godine igrao je Bursi gdje je bio ljubimac navijača i u sezoni 1987/1988 postigao je 17 golova. Pred sam rat je bio i direktor Veleža i to od septembra 1991. do aprila 1992.

U Mostaru gapamte pod nadimkom Ćeća, a Turci su ga zvali Imperator.

“Snašla nas je velika žalost nakon gubitka Bijedića, našeg bivšeg kapetana i trenera. Nikada te nećemo zaboraviti Care", poručio je njegov bivši klub Bursaspor putem službenih internetskih stranica.

Bijedić je pet sezona proveo u Bursasporu i u tom periodu posigao 41 pogodak, a kao trener je na klupi istog kluba došao do finala Intertoto kupa 1995. godine, ali je njegov tim poražen od njemačkog Karslruhea na penale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.