Najbolji tajni turnir "na male" ikada: Osam ekipa i 24 ikone u kavezu, pobjednika odlučila čarolija!

Neponovljivi događaj

Najbolji tajni turnir "na male" ikada: Osam ekipa i 24 ikone u kavezu, pobjednika odlučila čarolija!

Admin Čaušević
Teme:

Okupiti 24 zvijezde na istom mjestu koji igraju turnir u kavezu se trenutno čini nezamislivim. 

Prošlo je tačno 20 godina od čuvene Nikeove rekleme za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji i Japanu. Radi se vrlo vjerovatno o najboljoj fudbalskoj reklami koja je ikad snimljena.

U impresivnoj reklami takmičila su se tada 24 vrhunska igrača koji danas uživaj status "nogometnih" ikona obzirom na sve što su uradili u karijeri.

Turnir je igran u ogromnom kavezu sa dva mala gola. Nastupilo je osam timova od po tri člana, a specijalni domaćin bio je Eric Cantona.

Na turniru je važilo samo jedno pravilo. Ko postigne prvi gol taj je bio i pobjednik. "Ko prvi zabije pobjeđuje", govorio bi Cantona nakon čega bi loptu bacio kroz otvor na vrhu metalne konstrukcije.

Na izgled normalna reklama je s vremenom postala mit pošto su viđeni nevjerovatni potezi o kojim se i danas priča. Ekipe su izgledale ovako:

1.Triple Espresso: Totti, Nakata, Henry
2. The Untouchables: Vieira, Scholes, Van Nistelrooy
3. Cerberus: Wiltord, Thuram, Davids
3. Toros Locos: Saviola, Luis Enrique, Ljungberg
4. Os Tornados: Figo, Ronaldo, Roberto Carlos
5. Funk Seoul Brothers: Denilson, Seol, Ronaldinho
6. Equipo del Fuego: Crespo, López, Mendieta
7. Tutto Bene: Rosicky, Cannavaro, Ferdinand

U finalu su se sastali Triple Espresso i Os Tornados, a pobjednika je odlučila čarolija Thieryja Henryja.

Danas su svi igrači koji su tada nastupili penziji, ali su se snimanjem čuvene reklame pobrinuli da majsotrije sa najboljeg tajnog turnira ostave u trajnom sjećanju i da se o njima priča dvije decenije kasnije.

Top Komentari

Mowzilla
Zbog ovog smo kao klinci zavoljeli fudbal, finte i trikove su se pokusale da sto bolje imitiraju i uvjezbaju, bila su to vremena bre briga...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi