Nike zadaje Chelseaju konačan udarac: Ovu propast Plavaca je teško zaustaviti

Sankcije Abramoviču ostaviće velikog traga

Nike zadaje Chelseaju konačan udarac: Ovu propast Plavaca je teško zaustaviti

Edmir Škorić

Superbogati ugovor ima Chelsea s američkom kompanijom Nike, ali posljednja dešavanja oko londonskog kluba po svemu sudeći dovest će do naglog zaokreta.

Adidas je bio sponzor Plavcima iz zapadnog dijela Londona do 2016. godine, nakon čega je Chelsea pao u ruke Nikeu, kojeg jednostavno ni Roman Abramović nije mogao odbiti. Potpisan je ugovor na 15 godina, a Plavcima je to donijelo vrtoglavih 900 miliona funti.

Marina Granovskaja, direktorica Chelseaja, izjavila je tada da je sretna zbog „jednog divnog prijateljstva“: "Ovo je nevjerovatno uzbudljiv i važan ugovor za naš klub!".

Sada stižu jako loše vijesti za aktuelnog prvaka Evrope. Naime, američka kompanija razmišlja o prekidu 15-godišnjeg ugovora s Chelseajem, a to bi za klub značilo gubitak od oko 540 miliona funti.

Ovo dolazi nakon odluke britanske vlade o sankcijama za vlasnika Romana Abramoviča, pa je zamrznuta imovina koju posjeduje ruski tajkun, između ostalog i Chelsea, kojeg je proteklih dana pokušavao prodati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Abramovič ne može vršiti prodaju imovine ni bilo kakav vid kupovine na Ostrvu, tako da je i prodaja Chelseaja stopirana, a Telegraph je ranije jučer prenio da je Plavcima upitno gostovanje kod Lillea u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka.

Klub ne može potpisivati nove ugovore niti dovoditi nove igrače, čak ni prodavati ulaznice za svoje utakmice na Stamford Bridgeu, pa mu zbog rata u Ukrajini prijeti potpuni kolaps, a ovaj slavni i kultni klub ni kriv ni dužan osjeća velike posljedice režima ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...osjeti se miris gorenja plastike.
3 10
Abramhimovic
Ma neka idu svakako prave lose dresove a i onaj sponsor 3 bio glup tako da srecno im bilo
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi