Nikica Jelavić spojio ambiciozni bh. klub i člana 1. HNL

U ponedjeljak ozvaničenje saradnje

Nikica Jelavić spojio ambiciozni bh. klub i člana 1. HNL

S. Mlaćo
Nekadašnji hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, inače rođeni Čapljinac, poslije bogate igračke karijere ostao je naravno u nogometu.

Jelavića često možemo vidjeti i na utakmicama federalnog prvoligaša NK GOŠK Gabela, kako domaćim, tako i gostujućim.

Posljednji angažman imao je u NK Lokomotiva, članu 1. HNL, a sada je sa čelnicima tog kluba dogovorio saradnju sa bh. klubom NK Romari iz Viteza.

Radi se o mladom, ali ambicioznom kolektivu koji ima sjajnu omladinsku školu, a planovi za budućnost su veliki.

Tako će u ponedjeljak NK Romari i NK Lokomotiva ozvaničiti saradnju i krenuti u zajedničke projekte, sa fokusom na mlade nogometaše.

“U ponedjeljak, 04.04.2022, u prostorijama Franšiznog centra u Vitezu upriličiti će se službeno potpisivanje ugovora o sportskoj suradnji između NK „Romari“ i zagrebačkog NK „Lokomotiva“.

Potpisivanju ugovora biti će prisutni predsjednik NK“Romari“ , Bojan Rajković te Jurica Čabraja, dopredsjednik NK „Lokomotiva“.

Po završetku službenog dijela, upriličiti će se kratko druženje sa novinarima.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

Suradnja između viteških modrih i Lokosa započela je prije nekoliko mjeseci, a ubrzo su oba kluba shvatila kako su na istoj valnoj duljini te da imaju zajedničke cilj: razvoj, rad i afirmacija mladih igrača .

Glavni "krivac" ove sportske suradnje je Nikica Jelavić, proslavljeni hrvatski nogometaš, bogate internacionalne karijere (Hajduk, Rapid, Rangers, Everton, Hull, West Ham), koji je zadužen za Lokomotivine poslove na području Bosne i Hercegovine“, stoji u objavi NK Romari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi