Milenković: Najviše sam zadovoljan jer smo kroz pas igru dolazili u šanse

Trener Rudara nakon poraza od Željezničara

Milenković: Najviše sam zadovoljan jer smo kroz pas igru dolazili u šanse

E. Čaušević

Fudbaleri Rudara iz Prijedora poraženi su danas na Grbavici od Željezničara sa 2:1.

Željezničar i Rudar su odigrali danas prijateljsku utakmicu koja je generalna proba za obje ekipe pred početak nove sezone Premijer lige.

Na kraju je Željezničar uspio da pobijedi sa 2:1 golovima Juričića i Bekrića, dok je na drugoj strani autogol postigao Subašić.

Nakon utakmice za prisutne novinare izjavu je dao i trener gostujućeg tima Nikica Milenković.

"Ekipa je dobila nagradu da uđe u Premijer ligu. Mi smo napravili dosta jake pripreme, imali smo dosta utakmica. Prvo da pohvalim Želju koji je pobijedio sa 2:1, nogomet se igra radi golova i nogomet je igra grešaka, ali mene što zadovoljava jeste da smo bili na planu igre. Imali smo incijativu i posjed, fali nam taj gol i valjdaće nam se otvoriti nešto kada počne prvenstvo. Igramo u Tuzli narednu nedjelju i vidjet ćemo", rekao je Milenković i dodao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mene zadovoljava najviše što smo kroz pas igru dolazili u situacije da možemo ugroziti gol. Treba nam ta mirnoća, trebamo više da igra igrač koji nema loptu jer u nogometu igra igrač koji nema loptu".

Rudar iz Prijedora u prvom kolu Premijer lige BiH igra u gostima protiv ekipe Slobode, a meč je na rasporedu naredne nedjelje u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi