Niko ga nije želio u klubu, a sada ga svi mole da ostane
Foto - EPA

Jorge Jesus oduševio navijače Flamenga

Niko ga nije želio u klubu, a sada ga svi mole da ostane

Midhat Šljivak

Jorge Jesus je za manje od godinu dana napravio čuda sa brazilskim velikanom Flamengom.

Iskusni portugalski stručnjak sinoć je podigao trofej Recopa Sudamericana i došao je do petog trofeja u osam mjeseci na klupi.

Po dolasku u klub 2019. godine Jorge Jesus je dočekan kao neprijatelj. Navijači su bili izuzetno ljuti zbog angažovanja 65-godišnjeg trenera, a bivši fudbaler kluba i trenutno jedan od najtrofejnijih brazilskih trenera Renato Gaucho kritikovao je rukovodstvo kluba zbog angažovanja stranca.

"Jorge Jesus ima 65 godina i u karijeri je radio samo u Portugalu. Ja sam s druge strane osvojio šest trofeja u tri godine", gurao je sebe na posao menadžera Renato.

Na kraju se ispostavilo da su apsolutno svi osim rukovodstva Flamenga pogriješili. Tim iz Rija igra čudesno i za osam mjeseci Jorge Jesus im je donio pet trofeja.

Ugovor iskusnom treneru ističe u prvog dana juna. Sada više nema dileme da apsolutno svi želje njegov ostatank, osim eventualo Renata Gaucha koji definitivno cilja klupu svog nekadašnjeg kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi