Niko ih ne voli, a oni pišu historiju Bundeslige
Foto: EPA

RB Leipzig najbolji debitant u povijesti

Niko ih ne voli, a oni pišu historiju Bundeslige

Midhat Šljivak

Ekipa RB Leipziga ove sezone je po prvi put ušla u najjače društvo njemačkog fudbala.

Ovaj tim je osnovan prije samo sedam godina i zahvaljujući ulaganju poznatog brenda Red Bull napravili su vrtoglav uspjeh.

Za sedam godina su iz pete lige stigli do Bundeslige, gdje ove sezone rade čuda.

Trenutno su na drugoj poziciji, a samo je ispred njih bavarski velikan Bayern sa dva boda više.

Ipak, bez obzira na to, ekipa iz Leipziga je ispisala povijest njemačkog fudbala.

Oni su sa šest pobjeda i tri remija u devet kola postali tim s najboljim startom u povijesti Bundeslige, kada su u pitanju klubovi koji su tek ušli u društvo najboljih timova.

Ono što je još interesantno, Leipzig ima nevjerovatno mladu ekipu sa prosjekom od 24 godine, a Austrijanac Ralph Hasenhuttl tim vodi na zaista fantastičan način.

Ako se po jutru dan poznaje, ovaj tim bismo uskoro mogli gledati i u evropskom vrhu, s obzirom na to koliko se ulaže i kako se radi u Leipzigu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi